Salonul Timisoara Vinvest

Centrul Regional de Afaceri Timişoara – 6-8 aprilie 2012

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Salonul International de Vinuri VINVEST Timisoara, editia a X-a ,
19 - 21 aprilie 2013

Bucuresti, 23 martie. Joi, 22 martie 2012, VINVEST Timisoara a organizat, la Bucuresti, o conferinta de presa consacrata editiei a IX-a a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara. Conferinta, gazduita de Restaurantul Trattoria La Nostalgia (strada Primo Nebiolo, zona Kiseleff, Bucuresti), a reunit reprezentanti ai institutiilor partenere, autoritati centrale, parteneri media si jurnalisti.

Pe langa prezentarea editiei a IX-a a Salonului International de Vinuri VINVEST Timisoara, ale carei noutati sunt doua evenimente de promovare a vinului in fata liderilor si formatorilor de opinie, precum personalitati si jurnalisti, au fost lansate si cele mai recente statistici din industria vitivinicola. De asemenea, s-a discutat despre decalajul inca ingrijorator dintre importul si exportul de vin din Romania, balanta ramanand in continuare in favoarea importului, chiar daca exportul a inregistrat o crestere fata de anii precedenti.

Aflat in cel de-al noualea an de desfasurare, Salonul VINVEST Timisoara a fost si ramane primul eveniment din Romania care promoveaza industria vitivinicola, de la dop la eticheta, punand accent pe educarea gustului populatiei si a tehnicilor corecte de degustare, promovand totodata turismul viticol.

Salonul VINVEST reprezinta locul de intalnire al producatorilor de vin cu serviciile conexe industriei vitivinicole, dar si locul unde iubitorii de vin pot cunoaste intregul proces de vinificatie, unde publicului ii sunt prezentate, printre multe altele, secretele degustarii si asortarii vinului cu preparatele culinare.

La conferinta de presa de joi, 22 martie, au luat cuvantul:

  • expert degustator Lucia Pirvu, director VINVEST
  • prof. univ. dr. Nicolai Pomohaci, membru titular al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice
  • Vasile Nicolau, sef serviciu viticultura si vinificatie, Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV)
  • Emil Dumitru, reprezentant Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV)
  • Ioana Anghel, PR manager Jidvei
  • Mircea Jucan, special event manager Vincon Vrancea
  • Nely Matran, director comunicare Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism
enro
 

Organizator

Email: office@vinvest.ro

Mobil: +40 721 55 00 84

Tel: +40372 731 830

Fax: +40372 870 579

Coorganizatori

Parteneri principali

Parteneri media principali

Parteneri